söndag 11 mars 2012

Två heta tips!

Har två heta tips. Det första som jag varmt vill rekommendera är den nya mascaran från YSL "Shocking" - den lovar false lash effect med mycket volym - och den håller vad den lovar, vill jag säga! Att den inte heller klumpar, smular och gör en svart under ögonen och sitter sjuuukt bra gör den inte mindre åtråvärd! 







Ett annat tips, som även det är högaktuellt det här året, är romanen "Blonde" av Joyce Carol Oates! Över åttahundra sidor är det rätt mastig att ta sig igenom, men jag vill lova att den är otroligt intressant, denna fiktiva med ändå på något vis så sanna berättelsen om kvinnan som vi känner som Marilyn Monroe. Det är en relativt okänd sida av Norma Jean Baker (som hennes riktiga namn var) som vi får möta, jämte den kända sidan av kvinnan som under sin tid blev känd som den kvinnliga ikonen - kanske världens första sexsymbol? Nåja, måhända inte den allra första... Det är intressant att läsa om den tidens kvinnliga ideal - om den tiden överhuvudtaget - och de iskalla inblickar som ges i en dåvarande filmindustri (hoppas att det verkligen inte var så då, inte idag heller!).






Det är verkligen vad som sammanfattas på baksidan av romanen: "ett närgånget porträtt av en känslig och begåvad ung kvinna som skapar och omskapar sin identitet på ett till sist förödande vis". Som sagt, den är inte en självbiogarfi, inte ens en biografi, utan någonstans mellan fiktiv roman och biografi. Är du ett Marilyn Monroe fan, så ska du absolut läsa den här romanen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar