söndag 17 februari 2019

Spa day at Centralbadet, dinner at Agnes and slow Sunday mood

Centralbadet spa Stockholm Malin Häggström & Pontus Grindefjord

Scroll down for a version in English

Sköna söndag

Söndag, söndag, lata söndag. Idag vill jag inte sätta foten utanför dörren, bara stanna inomhus och fixa det jag har lust med, med 0 krav på saker som måste göras. Vi håller på att städa här hemma - eller, ja, robotdammsugaren gör ju egentligen det mesta - och har rensat ut grejer som behöver slängas. Kör nån maskin tvätt och snart tänkte jag ställa mig och laga korvstroganoff med ris, att ha som matlåda med till jobbet nu i veckan. Känner för att slö-titta på någon halvdålig film på Netflix, ”John Carter” känns som ett intressant val. Perfekt med lite halvt oseriösa filmer bär man ändå i te orkar engagera sig men är för trött för att hitta på något på riktigt.


Spa dag på Centralbadet och middag på restaurang Agnes


Igår hade vi världens skönaste dag på Centralbadet, jag och Pontus. Vi var där i sju timmar, trots att vi inte hade någon inbokad behandling, bara badade, bastade, simmade i poolen, åt god lunch, vilade oss, drack ett glas bubbel och badade och bastade lite mer. Perfekt avkoppling och tillsammans-tid för bara oss två. Måste nog säga att jag föredrar Centralbadet före Sturebadet. Sturebadet är förvisso vackrare lokaler men Centralbadet har bättre pooler och flera olika bastu att välja på.

Framåt 19-tiden på kvällen rörde vi oss från Centralbadet tillbaka till Kungsholmen för att äta middag på restaurang Agnes där vi bokat bord. Bordsbokning rekommenderas för vi har försökt gå dit på drop-in två tillfällen tidigare men detmär alltid fullt.
     Menyn består av flera förrätter, mindre rätter (typ tapas men på svenska råvaror) och större rätter att dela på. Vi började med ostron och valde efter mycket om och men att dela på mindre rätter då dessa tilltalade mig mer än de större rätterna för två personer. Vi tog rådjurstartaren (och jag fick såklart omedelbart dåligt samvete över att äta Bambi... den var dessutom inte god - alldeles för syrlig och ”mjölig” i smaken), ceviche på aborre (som tyvärr också var så syrligt smaksatt att man inte ens kände smaken av koriandern, än mindre fisken), bifftartar med tryffel och äntligen höjdes smaklökarna upp mot skyarna! Den var supergod och det var ganska mycket tryffelolja, vilket vi båda älskar. Vidare fortsatte vi med varma rätter, nämligen uer (en sorts fisk) som var väldigt god och Pontus favorit och därefter oxkindsragú som var helt magisk. Jag avrundade med deras variant på cheesecake som var helt gudomlig!
     Trots missnöjet med de första alldeles för syrliga rätterna så kom vi fram till att vi absolut vill gå tillbaka och äta på Agnes igen. Jag rekommenderar dock kötträtterna i första hand, eller att man väljer varma rätter utan syrliga tillbehör (eftersom allt som serverades med syrliga tillbehör bara smakade syrligt). Ett minus var den begränsade dryckeslistan - exempelvis ville jag ha ett glas mousserande men dom hade bara dyr champagne, rödvinslistan var inte heller särskilt riklig om man bara vill ha ett glas och inte en flaska. Plus dock för väldigt kunnig och hjälpsam personal vad gällde både mat och dryck, vår kypare hade stort tålamod med oss när vi försökte smaka oss fram till rätt rödvin (igen, alldeles för många syrliga, fruktiga rödviner för vår smak). Plus också för härlig, mysig miljö och en acceptabel ljudnivå trots att restaurangen var full.

Efter middagen begav vi oss till Sankt Eriksplan och Grappa för att möta upp vänner till Pontus och umgås. Där fick jag tillslut mitt glas mousserande, ha ha, och det var en riktigt trevlig kväll.
     Vi pratar redan om när vi kan få till bästa besök på Centralbadet och käka middag ute efteråt. Detta tillfälle var för att fira Alla Hjärtans Dag men man behöver ju inte ha en sådan ursäkt för att fira kärleken lite extra, eller hur? 😉


Restaurang Centralbadet spa


Lazy Sunday mode

Sunday, Sunday, lazy lovely Sunday. Today I don’t wanna leave the apartment and lucky enough I actually have no reason to do it either. Roffe is at my mum’s place since yesterday, so I’m just staying indoors, organizing stuff. Throwing away old makeup, helping Pontus to clean the apartment - well, to be fair the robot vacuumer does most of the cleaning - and soon I’m about to prep some food for my lunch boxes for the up coming week ahead. 
     I feel like watching a bad movie and somehow ”John Carter” came to mind. When you’re lazy and don’t brother to pay attention to a movie but still feel to tired to get up to something valuable and fun, why watch a good movie? Ha ha, imma go with a bad one and today.


Spa day at Centralbadet and dinner at restaurant Agnes


Yesterday we had the most relaxing, lovely day at Centralbadet, me and Pontus. We spent no less than 7 hours at the spa (even though we had no treatment booked), just swimming in the pools, chilling in the big jacuzzi, sleeping in the lounge area by the pool, going in to the sauna to heat up, had lunch in their restaurant, went back to doze off in the jacuzzi, had a glas of sparkling wine and doing some more swimming and relaxation. It was, as I said, extremely relaxing and well needed and also lovely to get to spend some time together just the two of us.

Around 7 in the evening we left Centralbadet and went back to Kungsholmen and restaurant Agnes, where we’d made reservations, for dinner. We’ve tried to eat there before but it’s always been full whenever we’ve dropped by so we were glad we finally got a reservation. 
     At Agnes, they serve several small dishes, much like tapas but with Swedish ingredients. We started with oysters and then agreed on five dishes to share: the deer tartar (and I immediately felt really bad about eating Bambi... it wasn’t very good either - much to sour), ceviche (which was also way to sour - you couldn’t even taste the coriander in it!), beaf tartar - and finally some truly amazing to eat! I loved the beef tartar with truffle, so delicious! We then followed up with uer (a sort of fish) which was actually Pontus’ favourite dish and finished off with beef ragú which was delicious. I ordered the cheesecake for dessert and it was amazing too.
     Even tho we were a bit disapointed with the first few dishes, me and Pontus Agreed on that we want to go back to Agnes for dinner again, considering their warm meat dishes were all so extremely delisious. 

After Agnes we went to meet up with some of Pontus’s friends at Grappa near Sankt Eriksplan and spent a few hours in their company. I got my sparkling wine so all good, ha ha. All in all, a tremendously lovely day and we’re already talking about when to go back to Centralbadet the next time. On this occassion it was to celebrate Valentine’s Day but you don’t need no Valentine’s Day to celebrate love more often, am I right? 😉


Malin Häggström Centralbadet spa

Centralbadet spa restaurant food

Centralbadet restaurang

Restaurang Agnes meny


restaurant Agnes Kungsholmen Stockholm

restaurang Agnes bar


Malin Häggström A Swedish Fashionista




Pontus Grindefjord



A Swedish Fashionista Malin Häggström at restaurant Agnes



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar