söndag 17 augusti 2014

Cypern - del 2

Här kommer fler bilder från min och Pontus semester på Cypern nu i juli. Jag nämnde ju i tidigare inlägg att vi en dag åkte på en båttur och snirklade och såg havssköldpaddor, så bilderna är främst från den dagen. 

I väntan på att båten skulle gå tog vi en drink på en strandbar och bara njöt av semestern! Båten vi åkte med var, enligt kaptenen, Cyperns snabbaste av dess slag. Förutom att det fanns sittplatser uppe på däck, så hade den även glasgolv och glasfönster i fören under däck, så man kunde avnjuta såväl havets under som det cypriotiska landskapet samtidigt, vilket var ganska häftigt! Vattnet var så fruktansvärt, underbart klart och turkost! Vi passerade en söt liten kyrka på vägen, i klassiskt grekisk vit stil med blått tak. 


Här hade vattnet under årtusenden urholkat klipporna. Här var första stoppet och man fick hoppa från klipporna. 


Sedan var det dags att snorkla med fiskarna! Efter det var det drickapaus innan båten bar av mot nästa stopp - havssköldpaddorna! Vi såg två olika, en lite mindre och en större som även kom upp till ytan intill båten! Sedan bar det av tillbaka mot hamnen. Det var ganska mycket vågor den dagen och eftersom båten faktiskt gick så otroligt snabbt blev det rena rama Gröna Lund! Jag och Pontus satte oss med flit under däck, då vi på utfärden fick så mycket vatten över oss som kastades in över relingen på båten att vi var som dränkta katter när vi nådde första stoppet, haha. 


Vi åkte tillbaka till hotellet efter några timmar på stranden i hamnen, tog en sval öl på terrassen, innan vi tog taxi tillbaka till hamnen och åt på restaurangen vid vattnet. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar