lördag 19 januari 2013

Första veckan på Huvudkontoret

Berättade ju för en tid sedan att jag skulle på ett projekt på vårt huvudkontor. Veckan som gått var den första där. Projektet går ut på att utveckla faktureringen: vad saknas för utbildning för oss som arbetar med det? Vad saknas i strukturen, på hemsidan? Hur kan vi göra faktureringen enklare, för oss och kunder, vilka rutiner behöver ändras över lag? Vad på fakturan behöver ändras för att kunderna lättare ska förstå, hur ska vi få ut information bättre, och hur kan vi minska andelen onödiga samtal som kommer in till kundservice? Detta är bara några punkter som vi kommer behandla. 

Det är jag och en annan kollega från kundservice som sitter på detta projekt. Vi sitter i telefon som vanligt, men har fått ytterligare behörigheter för att lättare kunna lösa problem och samla in data. Vi har dagliga möten med vår handledare och ett stort veckomöte med ekonomiavdelningen och några av de högst uppsatta cheferna inom koncernen. 

Efter första dagen hade jag och min kollega samlat in två hela sidor med punkter, inte enbart angående fakturering, utan även allmänna förbättringsförslag för företaget rörande rutiner och dylikt. Det är oerhört skönt att få göra sin röst hörd, se att det man säger har effekt och att något faktiskt händer. De lyssnade verkligen på oss när vi framförde våra förslag och synpunkter. 

Sedan, delen angående att sitta i telefon... Det har fungerat mindre bra... Vi måste ju koppla upp oss mot vårt företags servrar för att komma åt alla system vi använder dagligen, trots att vi sitter på annan ort. Där har det felat varje dag. Fyra olika IT-tekniker har jobbat på det, då systemet av någon anledning inte vill släppa in oss annat än tillfälligt. De har fått ta taxi ut till HK tre gånger denna veckan, vi blev tydligen ett dyrt projekt för vår arbetsgivare :p Så varje morgon har det varit problem - vi har inte kommit åt våra system förrän efter lunch, och därmed inte kunnat sitta så mycket i telefon och samla in mer data... Ja, vi får väl se vad som händer i nästa vecka, i fredags eftermiddag sa det återigen (som varje eftermiddag...) att problemet är löst. 

Ikväll ska jag ut med mina tjejer och göra gatorna osäkra! Längesen vi var nästan hela gänget samlade, bara en som saknas! 

Så nu är det bäst att jag hoppar in i duschen och sätter fart! Så länge kan ni ju lyssna på den här låten, älskar den <3 


 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar